Zasebnost in piškoti

Zasebnost in piškotki

Varnosti osebnih podatkov naših uporabnikov posvečamo posebno pozornost.

Upravitelj spletne trgovine Endovital, Endovital Vesna Fabjan Bremec s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja Endovital zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (uporabnikovo uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • in druge podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazce na spletnem mestu Endovital.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, Endovital ne odgovarja.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Endovital med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene izdelkov (da veste, katere izdelke ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta). Endovital zbira podatke o dostopu do spletnega mesta, vključno z imenom spletnega mesta, datotek, datumom/časom obiska, količino prenesenih podatkov, obvestilo o uspešnem dostopu, vrsto in različico brskalnika, operacijski sistem, URL napotitelja (predhodno obiskano spletno mesto), naslov internetnega protokola (naslov IP) in ponudnika internetnih storitev (IPS).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Endovital shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Shranjevanje podatkov

Upravitelj Endovital lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Endovital podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Intereuropi) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih Endovital zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Endovital.

Umik soglasja

Svoje soglasje vezano na prihodnje zbiranje in/ali uporabo vaših osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete, delno ali v celoti. V takem primeru bomo zahtevane podatke nemudoma izbrisali ali preprečili njihovo uporabo. Za umik soglasja nam pišite na info@endovital.com.

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.