Blog

Ko bomo dočakali 100 let

Staro naj bi pustili za sabo in pohiteli v novo obdobje. Povzetki preteklega in načrti za prihodnje. Dnevi se vrtijo hitro, nekaj pa  manjka.  Zdaj, ta trenutek tukaj, ki ga več  ni, ker  je že novi tukaj in zdaj. Vedno naj bo  tukaj, ta zdaj. V krogu hitro vrtečega se življenja in vsakdana, pozabljamo na trenutni trenutek časa. Kaj bo za nas  pomembno ob poklopu trimestne magične številke našega življenja? Tega zdaj ne vemo, saj živimo sedanjost. To je razkrito v tem trenutku samo novim stoletnikom  in tistim čez.

Starejši par | Endovital

Čas mirovanja.

Še vedno čakamo zimo in hkrati hrepenimo po topli pomladi. Dobro je, da posvojimo ta  časovni trenutek, ki se vrši zdaj, tak,  kot je. Brez definiranja, predalčkanja,  ocenjevanja na boljše in  slabše. Samo živimo življenje in ga vpijamo.

Čebelja skrivnost.

Življenje, ki se v tem času odvija v čebeljem panju je za večino skrivnostno. Še posebej v dnevih, ki so neprimerni za čebelje izlete. Občasni izleti čebel ne povedo veliko. Čebelarji lahko samo upajo na dobro zdravje, dober pričetek razvoja novega čebeljega roda in lepo pomlad za dober začetek čebelarske sezone. Na plodne in zdrave matice kraljice. Na močne in številne čebele delavke ter trote.  Počakati morajo na rezultate preteklega dela, ki bojo najboljši pokazatelj kako dobro je bilo delo opravljeno.

Sadovi pretekle sezone počasi kopnijo.

Med se raztaplja v čajih in včasih črni kavi ter izgublja v ostali prehrani. Čebelji cvetni prah nas podpira v temnih dneh z beljakovinsko pestrostjo pobrano na številnih rastlinah. Čisto tako na uho. Poiščite si svežega, ki se mehko raztopi po ustni votlini in izkoristi vse živo, kar je v  njem. Propolis  neopazno pelje naše telo skozi in včasih mimo vseh bakterijskih in virusih  preprek brez našega vedenja, če ga le uživamo pogosto.  Čebelji vosek nas varuje pred slabimi vplivi Zemlje in okolja, če mu to le dovolimo ter mu pustimo blizu. In srečneži tisti, ki si  z najdragocenejšo hrano matic,  krepijo telo vso hladno zimo z ultra bogato hrano.

Čaj z medom | Endovital

Povrnimo dobroto čebelam.

Poiščimo zdrave in čiste kotičke v našem svetu. Zberimo dobre misli. Z delom, podkrepljenim s čisto mislijo o dobrem in lepem,  jih razširimo čim dlje na vse strani sveta med kraje, ljudi , živali, rastline in vse kar srečamo na tej poti. Zaželimo vse dobro sebi, vsem bližnjim in vsej naravi okoli nas. V mislim si naslikamo žlico naše hrane. Naj bo čista, zdrava in polna moči, ki se razleze  po našem drobovju kot dobra mana narave. Količina ni pomembna, pomembna je polnost. Kot je polnost darov iz čebeljega panja. Bogata, čarobna, neponovljiva v svoji moči in pestrosti, ki se spreminja iz dneva v dan.

Življenje si lahko poenostavimo in naredimo preprostega.

Želja po večjem in boljšem je obremenjujoča. Zaslepi nam trenutek sedanjosti, ki nikoli  ne pride. Izgublja se v preteklosti ter v prihodnji negotovosti. Težnja po več in več naj zamenja želja in dejanja po boljšem in dobrem. Tega se bo vredno spominjati na koncu naše poti brez obžalovanja ali slabe vesti.

Sto let, več ali pa tudi ne. Življenje je lepo takšno kot je. Tukaj, sedaj. Šteje trenutek zavedanja, da smo jasnih in čistih misli o bivanju na tem prostoru. Da se zavedamo sebe in življenja okoli nas. Dokler traja.

Spremljajte nas

Starejši par | Endovital

Naši zadnji izdelki

Zadnji prispevki

Ekološki med | Endovital
Kdo si upa!

Kdo si upa!

Svetloba se vse bolj umika temnemu  delu dneva. Čas nas potiska v mirovanje, mi pa se poskušamo  temu na različne načine upirati. In kako lahko zmagamo v tej tekmi s temo? Čisto preprosto. Privoščimo si razkošje teme. Ugasnimo vse luči, ugasnimo vse ekrane okoli...

0
    Košarica
      Calculate Shipping
      Unovčite kupon